Εξόρμηση στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους

Εκδηλώσεις
Φρυγανοτσίχλονο_ Απολιθωμένο Δάσος_Ε_Γαληνού

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής θέλοντας να προάγουν τη γνωριμία του κοινού με τον φυσικό πλούτο στο Γεωπάρκο της Λέσβου διοργανώνουν εξορμήσεις παρατήρησης φύσης στις προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου.

Το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους στη θέση «Μπαλή Αλώνια» περικλείει ένα μικρό αλλά πολύ αντιπροσωπευτικό τμήμα της προστατευόμενης περιοχής της ΕΖΔ (Ειδικής Ζώνης Διατήρησης) GR411003 “Δυτική Χερσόνησος- Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου” και ταυτόχρονα της ΖΕΠ (Ζώνης Ειδικής Προστασίας για την ορνιθοπανίδα) GR411010 "Νοτιοδυτική Χερσόνησος- Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου". Πλαγιές με φρυγανική βλάστηση και βραχώδεις σχηματισμούς, κοιλάδες, και επίσης διάσπαρτα δέντρα και θάμνους που έχουν φυτευτεί, σε υψόμετρο 250 μέτρων και με ανατολικό προσανατολισμό.

Και ενώ έχουν ήδη ξεπροβάλει οι πρώτες άγριες ορχιδέες φτάνουν από την Αφρική τα πρώτα μεταναστευτικά πουλιά της Δυτικής Λέσβου: το Σμυρνοτσίχλονο, το Φρυγανοτσίχλονο, ο Σταχτοπετρόκλης, ο Αμμοπετρόκλης, η Ασπροκωλίνα και ο Φιδαετός. Έρχονται να συναντήσουν τον Βραχοτσοπανάκο, τον Κατσουλιέρη, τον Τσιφτά και την Κουκουβάγια, την Πέρδικα και την Κουκουβάγια, που παραμένουν στο πάρκο όλο το χρόνο.

Ελάτε μαζί μας να ανακαλύψουμε αυτό τον φυσικό παράδεισο καθώς ξυπνά από το λήθαργο του: τα φυτά βλαστάνουν και ανθοφορούν και τα πουλιά ξεκινούν το φώλιασμά τους, αυτή την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 κατά τις ώρες 10:30-12:30.

Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση δεν είναι απαραίτητο να έχουν πρότερη εμπειρία στην παρατήρηση φύσης/πουλιών. Η δραστηριότητα προσφέρεται για ενήλικες και παιδιά (8 ετών και άνω) και διαρκεί 1,5 περίπου ώρα. Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται στην τιμή εισιτηρίου για την είσοδο στο Πάρκο (5 ευρώ). 

Τι θα κάνουμε

  • Θα γίνει μια μικρή εισαγωγή για τη χρήση του ατομικού εξοπλισμού (κυάλια), των τηλεσκοπίων και των οδηγών αναγνώρισης πουλιών και αμέσως θα ξεκινήσουμε τον περίπατό μας  
  • Θα περπατήσουμε επιλεγμένα μονοπάτια του Πάρκου που θα μας δώσουν ευκαιρίες να βρούμε περισσότερα είδη πουλιών.
  • Μικρή αποκάλυψη: θα δούμε και κάποια είδη από άγριες ορχιδέες!

Τι θα χρειαστείτε

Μην ξεχνάτε η ομάδα μας δεν θα ξεπερνά τα 12 άτομα, οπότε δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας!

Σας περιμένουμε!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22510-47033, 6972809610