Εξορμήστε μαζί μας για παρατήρηση πουλιών

Παρατήρηση Πουλιών
birdwatching

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το ΚΠΕΝ Καλλονής προσφέρουν την δυνατότητα συμμετοχείς σε εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τον φυσικό πλούτο του Γεωπάρκου της Λέσβου.

Η Φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών βρίσκεται στην κορύφωσή της κάθε Σεπτέμβριο τόσο στους υγρότοπους του νησιού όσο και στις γειτονικές τους εκτάσεις (βοσκοτόπια, καλλιέργειες) που δρουν σα μαγνήτης για τα διερχόμενα πουλιά. Τα πουλιά βρίσκουν σε αυτές καταφύγιο και ευκαιρία για ανεφοδιασμό σε τροφή.

Οι εξορμήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή (8:00-10:30 π.μ. ή 17:00-19:00), μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, στην περιοχή τη Αλυκής Καλλονής. Οι ομάδες παρατήρησης θα αποτελούνται από το μέγιστο 10 άτομα και απαιτείται η δήλωση συμμετοχής και η προμήθεια εισιτηρίου (10€/άτομο). Η δραστηριότητα θα γίνεται τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά άνω της ηλικίας των 8 ετών. Η πρότερη εμπειρία στην παρατήρηση πουλιών δεν είναι απαραίτητη!

Κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί να:

  • χρησιμοποιήσει ατομικό ζευγάρι κυαλιών
  • χρησιμοποιήσει το τηλεσκόπιο του επιστημονικού προσωπικού
  • ανατρέξει σε βιβλία οδηγούς-αναγνώρισης πουλιών
  • συμπληρώσει και λάβει έντυπη λίστα με τα πουλιά που θα παρατηρήσουν
  • φωτογραφήσει πουλιά μέσα από το τηλεσκόπιο και ειδικό προσαρμογέα για κινητά τηλέφωνα (digiscoping)

Είδη πουλιών που αναμένεται να παρατηρήσουμε: 

Φλαμίνγκο, Αργυροπελεκάνοι, Αβοκέτες, Καλαμοκανάδες, κλπ. στον υγρότοπο και Μελισσοφάγοι, Κιτρινοσουσουράδες, 2-4 είδη Κεφαλάδες, Καστανολαίμηδες κλπ. στις καλλιεργούμενες γειτονικές εκτάσεις

Κατά τη διάρκεια των δράσεων τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία Covid-19.

Για περισσοτερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, παρακαλούμε τηλεφωνήστε στα +30-2510-47033 και 22530-28091 ή στείλτε μας μήνυμα μέσω του ιστορόπου μας εδώ. Αγορά ηλεκτρονικών εισιτηρίων εδώ ή από τις εγκαταστάσεις μα στη Σκάλα Καλλονής.

Περισσότερες πληροφορίες (σημείο συνάντησης κλπ) θα αποσταλούν μετά τη δήλωση συμμετοχής.